Geld lenen voor zonnepanelen

Geld lenen voor zonnepanelen

Om te zorgen dat Nederland in 2050 een duurzaam energiesysteem heeft, stimuleert de overheid het gebruik van duurzame energiebronnen zoals zonne-energie. Zo zijn er diverse mogelijkheden om tegen aantrekkelijke voorwaarden geld te lenen voor de aanschaf van zonnenpanelen door belastingvoordelen en voordelige rentetarieven. Uiteraard mag de lening alleen gebruikt worden voor een investering in duurzame energie. We noemen hieronder enkele veelgebruikte regelingen.

Duurzaamheidslening

Er is een speciale lening in het leven geroepen voor milieubesparende maatregelen: de zogenaamde Duurzaamheidslening. Dit is een lening waarmee u tegen gunstige voorwaarden energiebesparende maatregelen in en aan uw woning financiert. U kunt minimaal € 2.500 en maximaal € 25.000 lenen. De rente is lager dan de marktconforme hypotheekrente. Dat betekent dat u bij de huidige rentestand een aantrekkelijk lage rente betaalt. Voor de duurzaamheidslening kunt u terecht bij uw gemeente, maar ook diverse banken bieden u de mogelijkheid om tegen gunstige rentetarieven uw zonnepanelen te financieren.

Bent u benieuwd of uw gemeente duurzaamheidsleningen verstrekt? En wat de huidige rentetarieven zijn? U kunt deze informatie onder andere vinden op de website van SVn: www.svn.nl/duurzaamheidslening. Vanzelfsprekend gaan wij dit ook graag voor u na.

Voordelige leningen

Naast de duurzaamheidslening zijn er nog andere opties om voordelig geld te lenen voor de aanschaf van zonnepanelen. U heeft de keuze uit een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. De rente die u betaalt voor deze investering fungeert tevens als aftrekpost. Let wel op dat dit alleen geldt voor een persoonlijke lening. Hierdoor profiteert u extra door lagere maandlasten.

Meer informatie over geld lenen voor zonnepanelen?

Bent u benieuwd welke mogelijkheden voor u gelden of welke vorm van financiering in uw situatie het verstandigst is? U kunt met uw vragen terecht bij Green Solar. Wij staan voor u klaar om u te adviseren. Neem contact met ons op voor advies over de verschillende aantrekkelijke manieren voor de financiering van uw zonnepanelen.